Archiv článků
Rajská s knedlíky po italsku
06.08.2010 17:06
Nebojte se nic, není to žádná fusion kuchyně ani moje děsivá improvizace. Jedná se o jemné ricottové nočky (myslíš maminčiny knedlíčky??!!) s omáčkou z rajčat. Hlavní nevýhodou tohoto jídla je, že vám nezbyde na zítra ;) Trapp postupným přídáváním si spořádal dvacet knedlíčků. Ale hlavně že nám...
Ricottové nočky s rajčatovou omáčkou
06.08.2010 16:49
Dalo by se i říct, že se jedná o italskou obdobu knedlíků s rajskou omáčkou, ale nechci to jídlo nijak shazovat :-DDD
Na nočky:
1 kelímek ricotty
50 g parmazánu
1 vejce
1 žloutek
hrubá mouka dle potřeby
dvě až tři hrsti čerstvé rukoly
Na omáčku:
2 lžíce olivového oleje
1 menší cibulka nebo šalotka,...
Zapečené jahody
03.08.2010 13:55
Jednoduchý recept na přání prvního příspěvku z komentářů :)
Zapečené jahody
03.08.2010 13:49
Teploučké a slaďoučké jahody vás dostanou.
čerstvé jahody
140 ml smetany ke šlehání (30%)
100 g bílé čokolády
citronová kůra
2 lžíce moučkového cukru
Jahody omyjeme, vykrájíme ťopky a nakrájíme na malé kousky. Dáme do zapékací nádoby, posypeme citronovou kůrou a necháme odpočinout v ledničce asi...
Několik nových příspěvků
31.07.2010 14:48
Celý týden jsem nic nepublikovala, ale neznamená to, že jsme nic nejedli. Teď to tedy musím rychle dohánět, tedy aspoň to, co jsme stihli vyfotit dřív, než jsme se na to hladově vrhli ;)
- Žampionová polévka s parmazánem
- Sekaná
- Indická čočka
- Bylinková koprovka - i pro odpůrce ;)
- Koláč...
Koláč s ořechovým těstem
31.07.2010 14:37
Šťavnatý koláč a ovocem, lehkou náplní a křupavým, ale ne suchým těstem. Balada!
Na těsto:
100 g hladké mouky
70 g krupice cukru
70 g Hery
40 g mletých vlašských ořechů
40 g mletých mandlí
1 vejce
Na náplň:
1 vanička jemného tvarohu (250 g)
2 vejce
6 lžic zakysané smetany
50 g cukru krupice
dřeň z...
Indická čočka
31.07.2010 14:28
Trochu exotiky ve vašem domově (i v našem).
Na 2 porce si připravte:
200 g červené čočky
600 ml vody
1 stroužek česneku, utřený
1 cm čerstvého zázvoru, najemno nastrouhaného
1 lžička kurkumy
60 ml kokosového mléka*
sůl
* Pokud se vám nechce kvůli této troše otevírat konzervu kokosového mléka,...
Bylinková koprovka
31.07.2010 14:17
U téhle koprovky si troufám tvrdit, že bude chutnat i jejím odmítačům. Tajemství je v ingrediencích.
Můj recept na koprovku totiž tradiční chuť pouze naznačuje. Důvody jsou dva:
1) Používám sušený kopr. Ten je mnohem méně aromatický než čerstvý.
2) Do omáčky dávám bylinkový bujon, který...
Sekaná
31.07.2010 14:02
Tento recept není úplně tradiční, ale radost s ním uděláte i staromilcům.
Přísady na 4 porce:
500 g mletého masa (směs vepřového a hovězího)
100 g plátkové slaniny, najemno nakrájené
1 rohlík
1 cibule, najemno nakrájená
mléko
2 větší stroužky česneku, utřené
1,5 lžičky čerstvého tyminánu (nebo 1...
Žampionová polévka s parmazánem
31.07.2010 13:54
Trošku netradiční polévka, ale rozhodně nezklame.
Na zhruba 3 porce:
200 g nakrájených žampionů
zeleninový vývar
1 cibule
parmazán, nejlépe vcelku i s kůrkou
máslo
pepř
Na másle pozvolna osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme žampiony a krátce podusíme. Zalijeme vývarem a pokud máme, vhodíme...
Záznamy: 411 - 420 ze 475