Archiv článků

Tortily s mletým hovězím na sladko

23.08.2010 22:53
Masíčko s ovocem to my prostě můžeme. A vy jistě taky. Na 4 porce: 500 g mletého hovězího 1 zralé mango* 1 jablko 1 cibule chilli papričky mletá skořice olej, sůl, pepř tortily * Živé mango můžete nahradit plechovkovým, ale to se v jídle víc ztratí, vizuálně i chuťově. Na oleji nechejte změknout...

Farmářské trhy na Kubánském náměstí, Praha 10

20.08.2010 10:18
Trhy na Kubánském náměstí jsou pravidelně 3x týdně, v úterý a čtvrtek 10-18 hodin a v sobotu 10-14 hodin. Mimo to je na místě nonstop dostupný mlékomat.

Slaní šneci

20.08.2010 10:12
Velmi jednoduché a vděčné, protože tam schováte cokoli, co máte rádi. listové těsto šunka, najemno nakrájená niva, nahrubou nastrouhaná paprika, najemno nakrájená tymián Listové těsto rozválíme na tenké pláty. Poklademe zvolenou náplní a stočíme do pevné roličky jako roládu. Příčně krájíme na asi...

Švestky s mandlovým srdcem ve slanině

20.08.2010 10:04
Rychlé a velmi vděčné zobání. sušené švestky plátková slanina* mandle, oloupané párátka * Vybírejte prorostlou slaninu. Hodně masová se při balení rozpadá. A nebojte se toho tuku, on se vypeče a plátek se kolem švestky pěkně zatáhne. Rad hostů a strávníků si vážím, proto jsem využila Shaffiho...

Citronové máslo

20.08.2010 10:00
Relativně jednoduché a když si ho připravíte den předem, ušetříte si před večírkem práci. 120 g másla 1 lžíce citronové šťávy 1 lžíce citronové kůry 2 lžíce pažitky sůl Máslo nechte povolit při pokojové teplotě a následně do něj vmíchejte zbylé ingredience. V lednici zakryté vydží asi...

Hummus

20.08.2010 09:50
I když už se někdy píše s jedním "m", rozlišujme mezi humusem a hummusem. ;) 1 plechovka cizrny, slitá olivový olej 1 lžíce tahini 1 stroužek česneku voda sůl, pepř, drcený kmín Všechny ingredience rozmixujeme (např. tyčovým mixérem) na hladkou pastu. Můžete přidat i trochu citronové šťávy, ale...

Medové sušenky

20.08.2010 09:42
Dopřávejte si cukroví celoročně! Na těsto: 125 g másla 100 g krupicového cukru 1 žloutek 1 lžička jedlé sody 260 g hladké mouky (+ navíc) 4 lžíce medu Na náplň: 1 bílek 160 moučkového cukru 20 g másla Máslo nechte povolit při pokojové teplotě. Umíchejte ho s cukrem a postupně zašlehejte žloutek....

Kolaudační menu II

19.08.2010 00:38
Ve středu pobyly vesměs holky (Trapp se uklidil do Pardubic) a já nejen jim nabízím naše menu: - slané muffiny - jednohubky s citronovým máslem - hummus - švestky ve slanině - šunkoví šneci s nivou a paprikou - medové sušenky - želé bonbonky s rumem - sangrie s ovocem Všem moc děkuji za návštěvu a...

Sangrie

19.08.2010 00:27
Jedna z variant tradiční kombinace víno-džus-kořalka-ovoce. po dvou kusech nektarinek a meruňek 1 l broskvového džusu broskvová vodka 1,5 l červeného lambruska Den předem ovoce jemně nakrájejte a v misce zalijte vodkou. V džbánu nebo velké míse smíchejte ovoce i s vodkou, džus a víno.

Alkoholové želé bonbonky

19.08.2010 00:18
Vypadají tak krásně a samy skáčou do pusy. Na dvě plata upotřebíte: 250 ml džusu 50 ml alkoholu 1 balíček mleté želatiny* cukr moučka dle chuti** * např. Dr. Oetker ** dejte více, želatina to snese Želatinu nasypte do džusu a nechejte 10 minut bobtnat. Krátce zahřejte, aby se želatina rozpustila...
Záznamy: 391 - 400 ze 475
<< 38 | 39 | 40 | 41 | 42 >>