Švestky s mandlovým srdcem ve slanině

20.08.2010 10:04

Rychlé a velmi vděčné zobání.

sušené švestky
plátková slanina*
mandle, oloupané
párátka

* Vybírejte prorostlou slaninu. Hodně masová se při balení rozpadá. A nebojte se toho tuku, on se vypeče a plátek se kolem švestky pěkně zatáhne.

Rad hostů a strávníků si vážím, proto jsem využila Shaffiho komentář ke zlepšení receptu (zněl: "Dobrý, ale chtělo by to míň švestek a víc slaniny.")

Švestky proto přepulte. Půlky plňte mandlemi. I když jsou švestky sušené, mají celkem mazlavý vnitřek a mandle se do nich krásně vtlačují. Plněné švestky balte do plátků slaniny (z běžně dostupné slaniny můžete nakrájet tři široké pásky) a přichytávejte párátky.

Položte na papírem vyložený plech a pečte na 180 stupňů 10-15 minut. Nejlepší jsou podávané ještě teplé. (Obrázek je před pečením, potom už jsem to nestihla zachytit.)