Archiv článků

Rýžové závitky

22.03.2015 19:42
Udělejte si doma exotickou chuťovku. Recept má navíc spoustu obměn. Uvedené množství mi vystačilo na 16 závitků. 300 g mletého hovězího masa 3 mrkve, nahrubo nastrouhané 4 jarní cibulky, nakrájené 200 g vlasových rýžových nudlí rýžový papír (seženete ve vietnamských večerkách) 2 hrsti koriandru,...

Snídaně

07.03.2015 16:04
Sladká snídaně bez cukru, bezlepkové lívance z banánového těsta.

Bezlepkové lívance

07.03.2015 15:50
Nejvíc nejjednodušší těsto. Zapomeňte na náhražky mouky. Uvedené množství je větší porce pro jednoho člověka, cca 8-10 lívanců. 1 banán 2 vejce Oloupaný banán nakrájejte na kousky a v mixéru ušlehejte s vejci na hladké těsto. Smažte na trošce slunečnicového oleje do zlatova. Podávejte se zakysanou...

Zase jsem pekla

06.03.2015 22:46
Už umím odpalované těsto. Chcete se ho naučit taky?

Odpalované těsto

06.03.2015 22:38
Základní těsto, které využijete na české i francouzské dezerty. na těsto: 125 ml mléka 125 ml vody 5 g soli 10 g cukru krystal 113 g másla, nakrájeného na kousky 138 g hladké mouky 5 vajec Zahřejte v hrnci mléko s vodou, cukrem, solí a máslem. Ve chvíli, kdy se začne směs vařit, odstavte ji z ohně....

Nedělní pečení

08.02.2015 18:27
Naučila jsem se dělat kynuté šneky, vymyslela novou variantu špenátového quiche a doladila domácí vanilkový pudink. Úspěšný víkend.      

Quiche se špenátem a ricottou

08.02.2015 14:16
Francouzský koláč s klasickou italskou kombinací špenát-ricotta se navíc spojuje s řeckou fetou. Taková trošku evropská fusion :) 1 porce těsta na quiche 3 vejce 1 balení mražených špenátových listů (a zapomeňte na protlak!) 1 kelímek ricotty 100 g fety, nakrájené na kostičky sůl, mletý pepř...

Vanilkový pudink

08.02.2015 13:51
Proč kupovat obarvenou směs, když domácí pudink je jednoduchý a vynikající? Recept je na 4 porce. 2 žloutky dřeň z 1 vanilkového lusku 500 ml mléka 3 lžíce cukru 2 lžíce kukuřičného škrobu V misce ušlehejte žloutky s cukrem (stačí vidličkou nebo metličkou). Přidejte škrob a 150 ml mléka a dobře...

Kynuté šneky - s pudinkem nebo se skořicí

08.02.2015 13:45
Základem je kynuté těsto, používám stejné i na klasické buchty. na těsto: 350 g hladké mouky 150 g polohrubé mouky 21 g čerstvého droždí 250 ml mléka 75 g cukru moučka 10 g vanilkového cukru 1 žloutek 3 lžíce slunečnicového oleje 1,5 lžíce rozpuštěného másla kůra z půlky citronu špetka soli Z...

Rok 2015

03.02.2015 22:48
Ta ostuda.. čtyři měsíce jsem nic nenapsala. Nebudu říkat, že jsem si dala předsevzetí a tak. Stejně je nikdy nikdo nedodržuje. Ale mám nějaký plán týkající se restaurací a tedy recenzí. Snad dojde postupně i na nějaké to vaření či pečení; CoffeeAdam totiž začíná provokovat s výzvami typu Julie...
Záznamy: 1 - 10 ze 475
1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>