Archiv článků

Salát avokádo - říman

21.06.2014 14:37
Sytý a výrazný salát. A ta máta v něm dělá divy :) Ingredience jsou na 2 porce. 1 menší římský salát 1 avokádo 2 rajčata 1 jarní cibulka 50 g sýru feta, nakrájeného na kostky 15 černý oliv, přepůlených 1/2 lžičky sušeného oregána 1 lžíce máty 1 lžíce citronové šťávy 3 lžíce olivového oleje sůl,...

Slovenskem políbená Itálie

19.05.2014 23:37
Nejen Italové umí dělat skvělé sýry, které se hodí na rozpouštění ve smetanových omáčkách. Experiment, u něhož jsem se bála, jestli neskončí jako Babica, se nakonec božsky vyvedl - smetanová omáčka s ovčí brynzou na těstoviny je výborná kombinace.

Těstoviny s brynzovou omáčkou

18.05.2014 19:56
Jednodušší už to snad ani být nemůže.. :) Uvedené množství vyjde na 2 porce. 125 g brynzy 50 ml smetany 50 g parmazánu, nastrouhaného čerstvě mletý pepř krátké těstoviny V hrnci s nepřilnavým povrchem zahřejte smetanu. Přidejte brynzu a pomalu rozpouštějte. Přidejte polovinu parmazánu a nechte...

Jarní polévky

18.05.2014 19:47
Dvě skvělé polévky z toho, co si na jaře můžete koupit na trhu - z medvědího česneku a hrášková s bazalkou.

Hrášková polévka s bazalkou

11.05.2014 21:03
Svěží a nakyslá. 1 střední cibule, nakrájená najemno 1 lžíce másla 400 g hrášku 1 litr zeleninového vývaru 1 kelímek zakysané smetany hrst bazalkových listů, nasekaných 1 lžíce citrónové šťávy sůl, pepř Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibulku. Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme...

Polévka z medvědího česneku

11.05.2014 20:07
Svěží zelená vzpruha, první posel jara, trumfne okoukanou špenátovku ;) 2 brambory, nakrájené na malé kousky svazek medvědího česneku* 1 litr zeleninového vývaru 100 ml smetany muškátový oříšek sůl, bílý mletý pepř *Medvědí česnek roste volně v lesích, používá se jeho nať jako bylinka - např. do...

A zase quiche

29.03.2014 13:25
Jak vidíte, nedám si pokoj. Péct quiche mě baví, protože je to jednoduché a pokaždé to může chutnat jinak. Tentokrát jsem se vydala na jih, náplň totiž vychází ze španělských/mexických empanadas, je s kukuřicí, jarní cibulkou, čedarem, jalapeňos a koriandrem a recept je tady.

Quiche s kukuřicí a jalapeňos

29.03.2014 13:19
Quiche v mexickém stylu, kdy pikantní chuť papriček doplňuje koriandr. 1 porce těsta na quiche 200 g kukuřice, v konzervě nebo mražené (tu zalijte horkou vodou a nechte povolit) 2 jarní cibulky, najemno nakrájené 100 g čedaru, nastrouhaný nahrubo 1 čerstvá jalapeňos paprička, nebo lžíce naložených;...

Růžovo-zelené těstoviny

11.03.2014 21:29
O víkendu jsme si s užily s Pedrem Amaretem při těstovinách s krevetami a cuketou.

Těstoviny s krevetami a cuketou

11.03.2014 21:10
Růžovo-zelené těstoviny :) 50 g másla 2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka 1 střední cuketa, nakrájená na kolečka 200 g předvařených loupaných krevet 300 g krátkých těstovin 75 ml smetany 50 ml suchého bílého vína sůl, čerstvě mletý pepř V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na něm smažte cibulky....
Záznamy: 21 - 30 ze 475
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>