Polévka z medvědího česneku

11.05.2014 20:07

Svěží zelená vzpruha, první posel jara, trumfne okoukanou špenátovku ;)

2 brambory, nakrájené na malé kousky
svazek medvědího česneku*
1 litr zeleninového vývaru
100 ml smetany
muškátový oříšek
sůl, bílý mletý pepř

*Medvědí česnek roste volně v lesích, používá se jeho nať jako bylinka - např. do pomazánek místo pažitky. Na jaře je k dostání na farmářských trzích.

Brambory dejte vařit do vývaru.

Listy česneku důkladně omyjte, okrájejte stonky a nakrájejte na kousky.

Když jsou brambory skoro měkké, přidejte česnek a krátce povařte.

Rozmixujte na hladký krém, přidejte smetanu a krátce prohřejte.

Dochuťte solí, pepřem a trochou muškátového oříšku.

Podávejte s pečivem.