Archiv článků

Cuketová polévka

07.07.2010 21:22
Nebojte se zeleniny, polévky z ní jsou nejlepší a jedí je i takoví odmítači vařené zeleniny jako já! Zhruba 4 porce připravíte z: 1 větší cuketa, nakrájená na slabší proužky 700 ml zeleninového vývaru 2 lžic oleje 2 lžiček sušeného tymiánu 1 cibule 100 g plátkové slaniny 2 stroužky česneku sůl,...

Polévky

07.07.2010 21:12
Protože polévka je grunt, nesmí chybět ani tady. Je pravda, že svět polévek jsem objevila relativně nedávno a i přes velké zkušenosti mě nepřestává fascinovat jeho bohatost, barevnost, jednoduchost a rozmanitost.

Cook-a-leekie

07.07.2010 21:08
  Výtečná, jednoduchá a celkem sytá skotská polévka, která v překladu znamená "vař pórka" :-) Mehehe by tedy vařil pořád... Ingredience na cca 4 porce: 2 kuřecí prsíčka 2 lžíce másla 800 ml drůbežího vývaru 2-3 pórky podle velikosti pytlík vypeckovaných sušených švestek sůl, pepř, muškátový...

Nakládané hermelíny

07.07.2010 20:43
Mezi chuťovky přibyla tato naprostá klasika aneb Když vás začnou štvát tvrdé hospodské hermelíny narychlo přelité čerstvým olejem...

Nakládané hermelíny

07.07.2010 20:34
Neobcházejte hospody, abyste našli nejlepší nakládaný hermelín. Udělejte si ho doma. Potřebujeme: 4 hermelíny (může být i jiný sýr s bílou plísní ale nejsou tak dobré) olej feferonky česnek grilovací koření (nebo jakákoliv směs – steaky...) bobkový list kuličky různobarevného pepře pár...

Spanakopita

07.07.2010 20:30
Toto divné slovo je "řecký masový nákyp" a já rovnou přiznám, že můj recept ten původní lehce šidí. Potřebujeme: cca 3/4 kila mletého masa listový špenát (dá se koupit i mražený a rozhodně doporučuju vyhnout se "protlaku") listové těsto (správně má být těsto filo, k sehnání v různých řeckých...

Chilli con carne

07.07.2010 20:25
Rychlé, jednoduché a budete vypadat, jako že umíte vařit světově. A přitom zašpiníte jen jeden hrnec! Na chilli pro 6 lidí potřebujeme: 1 kg mletého masa, ideálně hovězího 2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu 2 plechovky loupaných krájených rajčat hladkou mouku, cca 1,5 lžíce hořkou...

Těstoviny

07.07.2010 09:17
Tak ještě jednu rubriku jsem po ránu dotlačila, těstovinky. Tam najdete masité i bezmasé recepty, ale bude to u nich označeno ;)

Třísýrová omáčka s ořechy

07.07.2010 09:10
Rychlá a jednoduchá omáčka k těstovinám, která rozhodně zasytí a neurazí ani rozmlsané jazyky. Na její přípravu potřebuje: cca lžíci másla lžičku tymiánu mascarpone (doporučuji nepodvádět a dát marcarpone) gorzonzola (doporučuji podvádět a nahradit nivou :) parmezán nahrubo nasekané...

Quiche

07.07.2010 09:00
Nová rubrika se slanými koláči, kde zase tolik receptů nemám, ale je škoda je roubovat do jiných rubrik.
Záznamy: 451 - 460 ze 475
<< 44 | 45 | 46 | 47 | 48 >>