Chilli con carne
Rychlé, jednoduché a budete vypadat, jako že umíte vařit světově. A přitom zašpiníte jen jeden hrnec!
Na chilli pro 6 lidí potřebujeme:
1 kg mletého masa, ideálně hovězího
2 plechovky červených fazolí ve slaném nálevu
2 plechovky loupaných krájených rajčat
hladkou mouku, cca 1,5 lžíce
hořkou čokoládu – asi 4 čtverečky (nevím, proč v tom receptu je, ale je tam :)
oregano
1-2 stroužky česneku
chilli – mleté, sušené papričky nebo čerstvé, dle vaší chuti a objem dle apetitu
(1 plechovku rajského protlaku)
Na troše oleje osmažíme maso. Vidličkou nebo vařečkou drtíme žmolky. Hnědé maso zaprášíme hladkou moukou, aby se vytvořila trochu jíška. Přidáme rajčata i s nálevem, čokoládu, chilli, osolíme, opepříme a necháme asi 15 minut vařit. Podle hustoty omáčky můžeme připadat protlak. Ke konci přidáme nasekaný česnek a scezené a proprané fazole a prohřejeme je (jsou už měkký, takže když se budou dlouho vařit, začnou se rozpadat). Už stažené z ohně ještě dochutíme oreganem a nasekaným česnekem.
Podáváme s opečeným chlebem nebo s tousty.