Cuketová polévka
Nebojte se zeleniny, polévky z ní jsou nejlepší a jedí je i takoví odmítači vařené zeleniny jako já!
Zhruba 4 porce připravíte z:
1 větší cuketa, nakrájená na slabší proužky
700 ml zeleninového vývaru
2 lžic oleje
2 lžiček sušeného tymiánu
1 cibule
100 g plátkové slaniny
2 stroužky česneku
sůl, pepř
Na oleji osmažíme nakrájenou cibuli, nasekaný česnek a menší kousky slaniny. Zasypeme tyminánem, přidáme cuketu a zalejeme vývarem. Vaříme 5-10 minut, než cuketa změkne (což záleží na velikosti těch proužků). Na závěr dochutíme solí a pepřem.
Pro zelenější barvu a hustější dojem můžeme část polévky odebrat a rozmixovat tyčovým mixérem.
Polévka je dobrá s bagetkou či toustem.