Novinky
Dýňová renesance pokračuje
07.09.2011 22:34
Dostali jsme dýni od kolegyně ze zahrádky, takže jsme se rozhodli rozšířit si repertoár a nevařit pořád jen (výtečnou) polévku. Dýni jsme tentokrát využili jako přílohu spolu s polentou.
Přikládám taky recept na jednoduchý koláč s drobenkou z jogurtového těsta.
Macešsky
28.08.2011 00:11
Ano, přesně tak se chovám ke kvíčalímu webu, takže jsem si dala na dnešní večer socialistický závazek, že sem dám příspěvek (a to s nějakým receptem, ne jen recenzi, kterým se teď věnuju víc). Tímto tedy hlásím splnění plánu na 120 %, tedy řecké vepřové souvlaki, citronové brambory, které je...
HamTam
19.08.2011 23:15
Je to se mnou špatné, jsem po dovolené tak líná vařit... takže zase jenom ochutnávka zpod pokličky někoho jiného - pohodový podnik HamTam ve Vršovicích.
Rehabilitace dýně
23.07.2011 18:40
Jeden podzim jsem se rozhodla vydlabat si maličkou dýni. Při práci jsem zvědavě olízla šťávu s ní vytékající a zařekla se, že dýně už práh mé kuchyně nepřekročí. V rámci odbourávání předsudků z dětství a jídel špatně připravených se dostalo i na oranžové koule. Na Kubáni jsem...
Kuřecí recept a vietnamské bistro
17.07.2011 17:25
Po čase zas jeden recept, ale ten máte hotový hned, je to kuře se smetanou a zázvorem od Míši V.
A taky jsme za vás prověřili vietnamské bistro Pho na Jiřího z Poděbrad, kde mají výtečnou polévku Pho (příznačné :)
Bezmasé pochutnání
10.07.2011 16:54
Tip na vegetariánskou restauraci Lehká hlava v rubrice Kde se najíst. A pokusím se v nejbližší době zase doplnit nějaký recept...
Housky podruhé
26.06.2011 21:25
Dneska jsem podruhé dělala housky, a protože jsou ještě lepší než minule, už jsem se prostě musela podělit o recept. A taky se mi podařilo vystihnout krupicovou halvu, která nám moc chutná v Beasu.
A taky jsme za vás otestovali pizzerii U Plebána a radíme vám, abyste se jí vyhnuli. Radši si uvařte...
Zapečené brambory...
19.06.2011 20:22
... se španělskou klobásou chorizo a olivami.
Přídavky
11.06.2011 20:38
Připravila jsem nějaké novinky a vylepšení. Nová je rubrika s jehněčím masem, kde je prémiový kousek s řeckým nádechem. Vylepšila jsem všechny quiche přidáním domácího křehkého těsta. Přes zabijáckou bakterii doporučuji udělat si burgry z mungo výhonků a výtečný je taky losos na...
Středomořské trhy
31.05.2011 21:25
Zajděte se naladit na letní mlsání, 2.-5. června na náměstí Republiky v Praze a 22.-25. června na náměstí Svobody v Brně. Více na www.stredomorsky-aperitiv.cz.
Záznamy: 81 - 90 ze 160