Novinky

Co nového?

01.02.2012 22:00
Výborný teplý salát s bulgurem a grilovanými paprikami vás přesvědčí, že saláty se dají jíst i mimo sezónu (= neznamenají jen lupení). Vzpomínkou na dovolenou ve Francii je pak Tartiflete, jednoduché a syté jídlo pasáčků dobytka, které potěší právě přes zimu.

Polévka z cuket

24.01.2012 22:40
Zimní počasí přímo vybízí k pojídání polévek, tak si třeba dejte cuketovou polévku s parmazánem.

Lilková polévka

14.01.2012 19:27
Zahřejte se zeleninovou polévkou lazenou trochu do sladka - lilková s rajčaty a rozinkami.

PF 2012

28.12.2011 16:59
Jak jste si užili svátky? Já náramně, protože letos jsem se neúčastnila závodů v pečení cukroví ani soutěže o nejnablýskanější okna. K večeři jsme si zašli do La Gare na šnečí hody a francouzsky si polebedili. A k tomu mi do kuchyně přibyly zajímavé kousky, především krasavec na tvarování...

Burgrové šílenství

26.11.2011 21:35
Po velkém posunu v naší kuchyni, kdy nás mlýnek na maso zbavil pochybných kupovaných směsí, jsme se v oblasti burgrů dostali zase o pořádný krok dál. Díky báječným pekařským pokusům Trappa jsme získali do sbírky úžasné domácí bulky. Doplňuji je receptem na hovězí burgry, v receptu...

Těstovinový nával

03.11.2011 22:44
Dneska jsem se rozhodla obohatit váš život o několik nových receptů na těstoviny. Nikdy jich není dost ;) Kromě toho je většina ingrediencí ještě chvilku v sezóně, takže si můžete dopřát čerstvé suroviny do mrkvových těstovin, verze s květákem nebo dýňových lasagní. Mimosezónní je pak...

Jemnostpánovi není nic dost dobrý ...

30.10.2011 18:51
... bramborák je moc bramborovej, kyselo je moc kyselý ... I my si nedávno udělali výlet do Krakonošova, odkud jsme si přivezli chlebový kvásek, takže jsme se pustili do krkonošského kysela a "moc kyselý" nebylo, bylo tak akorát. :)

Kde se najíst... a kde ne!

11.10.2011 23:32
Není jen název rubriky, ale také obsah mých posledních dvou recenzí, kde U Kroužků na Žižkově jsou na té špatné straně, Café Lounge na Újezdě si naopak zaslouží opakované návštěvy.

Už umím paštiku

03.10.2011 22:40
Když jsem si ve Francii koupila krásnou formu na paštiky a teriny, padl poslední důvod, proč jejich domácí přípravu oddalovat. Na játrové paštice s provensálskými bylinkami se ukázalo, že vůbec není čeho se bát. Přidala jsem taky další oběd v italském stylu, noky zapečené...

Knedlíčky jsou tu

13.09.2011 23:07
Téměř všem, které znám, jsem už v poslední době cpala, jak si pořád děláme čínské masové knedlíčky jako v BBT. Konečně jsme se přinutili je nesníst hned po vyndání, ale taky je vyfotit, můžeme se tedy pochlubit. Druhým přírůstkem je recept na halibuta se smetanovým sýrem, citrony a...
Záznamy: 71 - 80 ze 160
<< 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>