Blog
Test kuchařky – Provence
02.09.2012 16:10
Provence – Škola provensálského vaření
Autoři: Gui Gedda, Marie-Pierre Moineová
Originální název: Provence Cookery School
Vydáno: 2009, nakladatelství Slovart
Cena: 499 Kč, stále v prodeji
Kuchařka je rozdělená na sedm kapitol rozdělených podle témat nákupů (např. zelenina, vejce, maso)...
Jak jsme sushili večeři
03.11.2010 21:25
První novoroční předsevzetí pro 2010 jsem si dala, že letos udělám doma suši. Jako první jsme pořídili větší kuchyň, kde bude dost prostoru.. to zabralo dost času... a pak už ta kuchyň jen čekala na to, až se doma zasuší.. a ono se nezasušilo...
Jako obvykle, když plánujeme nějakou jídelní akci,...
Farmářské trhy
08.08.2010 12:05
V sobotu jsem poprvé zavítala na jeden z farmářských trhů v Praze, které jsou poslední dobou dost v módě.
Jednalo se o trh na Kubánském náměstí, protože ho máme nejblíž a taky se koná pravidelně a často (každé úterý a čtvrtek 10-18 hod a každé sobota 10-14 hod). I přes poměrně nepěkné počasí...
Chleba bez pekárny
09.07.2010 11:16
Upéct chleba v domácí pekárně z koupené směsi dokáže (skoro) každej. Já jsem se proto rozhodla posunout se o úroveň výš a upéct chleba jen tak. Pro začátek jsem vybrala nekynutý (s kynutím si moc netykám), který jsem našla v Apetitu (většinu receptů mám odtamtud, nejsou to mé vynálezy - zdroje...