Jak jsme sushili večeři

03.11.2010 21:25

První novoroční předsevzetí pro 2010 jsem si dala, že letos udělám doma suši. Jako první jsme pořídili větší kuchyň, kde bude dost prostoru.. to zabralo dost času... a pak už ta kuchyň jen čekala na to, až se doma zasuší.. a ono se nezasušilo...

Jako obvykle, když plánujeme nějakou jídelní akci, nás Žába a Luke předběhnou. Ne že bychom závodili, jen jsou nějak rychlejší v akcích. Když jsem si tedy postěžovala, že zase jen plánujeme a pak zase budeme vypadat jako opičky, Trapp nelenil, naklikal na www.susi.cz vše potřebné a k večeři mě překvapil tím, že si ji teprve připravíme spolu :)))

Protože jako začátečníci nemáme rýžovar (bez kterého to údajně nejde), spokojili jsme se s hrncem. Podařilo se nám sice vytvořit slabší vrstvu černé mrtvé rýže, ale většina se povedla - lepila jak blázen. Velmi rychle jsem proto vzdala snahy vytvářet různé druhy a tvary obsahující rýžovou kouli, kterou jsme lžičkama stvořit nedovedla a bez nich získala jen obalené prsty.

Soustředili jsme se proto pouze na rolky v řase nori. Bohužel jsem nepřišla na to, jakým způsobem se při balení používá bambusová podložka, ale i bez ní se dařilo.

Malým zádrhelem bylo, že kromě ryb jsme se nevybavili dalšími náplněmi, ale zaexperimentovali jsme si, Japonci by se asi divili, ale výhoda domácího balení je mimo jiné v tom, že si tam dáte, co máte (rádi) :).

Nebudu vás unavovat - po dvou hodinách týmové práce jsme připravili barevnou hostinu, ze které zbylo i druhý den na oběd a rozhodně nás to nestálo 150 korun za 6 přestárných roliček z chlaďáků supermarketů.

Příště budem ještě vynalézavější a možná se jednou naučím i ty kuličky :-DDD

Fotky z naší japa-dílny najdete ve fotogalerii.

Anketa

Chutná vám sushi?

Ano (13)
65%

Ne (7)
35%

Celkový počet hlasů: 20

Komentáře: Jak jsme sushili večeři

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek