Archiv článků
Rýžové závitky
22.03.2015 19:42
Udělejte si doma exotickou chuťovku. Recept má navíc spoustu obměn. Uvedené množství mi vystačilo na 16 závitků.
300 g mletého hovězího masa
3 mrkve, nahrubo nastrouhané
4 jarní cibulky, nakrájené
200 g vlasových rýžových nudlí
rýžový papír (seženete ve vietnamských večerkách)
2 hrsti koriandru,...
Snídaně
07.03.2015 16:04
Sladká snídaně bez cukru, bezlepkové lívance z banánového těsta.
Bezlepkové lívance
07.03.2015 15:50
Nejvíc nejjednodušší těsto. Zapomeňte na náhražky mouky. Uvedené množství je větší porce pro jednoho člověka, cca 8-10 lívanců.
1 banán
2 vejce
Oloupaný banán nakrájejte na kousky a v mixéru ušlehejte s vejci na hladké těsto.
Smažte na trošce slunečnicového oleje do zlatova.
Podávejte se zakysanou...
Zase jsem pekla
06.03.2015 22:46
Už umím odpalované těsto. Chcete se ho naučit taky?
Odpalované těsto
06.03.2015 22:38
Základní těsto, které využijete na české i francouzské dezerty.
na těsto:
125 ml mléka
125 ml vody
5 g soli
10 g cukru krystal
113 g másla, nakrájeného na kousky
138 g hladké mouky
5 vajec
Zahřejte v hrnci mléko s vodou, cukrem, solí a máslem. Ve chvíli, kdy se začne směs vařit, odstavte ji z ohně....
Nedělní pečení
08.02.2015 18:27
Naučila jsem se dělat kynuté šneky, vymyslela novou variantu špenátového quiche a doladila domácí vanilkový pudink. Úspěšný víkend.
Quiche se špenátem a ricottou
08.02.2015 14:16
Francouzský koláč s klasickou italskou kombinací špenát-ricotta se navíc spojuje s řeckou fetou. Taková trošku evropská fusion :)
1 porce těsta na quiche
3 vejce
1 balení mražených špenátových listů (a zapomeňte na protlak!)
1 kelímek ricotty
100 g fety, nakrájené na kostičky
sůl, mletý pepř...
Vanilkový pudink
08.02.2015 13:51
Proč kupovat obarvenou směs, když domácí pudink je jednoduchý a vynikající? Recept je na 4 porce.
2 žloutky
dřeň z 1 vanilkového lusku
500 ml mléka
3 lžíce cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
V misce ušlehejte žloutky s cukrem (stačí vidličkou nebo metličkou). Přidejte škrob a 150 ml mléka a dobře...
Kynuté šneky - s pudinkem nebo se skořicí
08.02.2015 13:45
Základem je kynuté těsto, používám stejné i na klasické buchty.
na těsto:
350 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
21 g čerstvého droždí
250 ml mléka
75 g cukru moučka
10 g vanilkového cukru
1 žloutek
3 lžíce slunečnicového oleje
1,5 lžíce rozpuštěného másla
kůra z půlky citronu
špetka soli
Z...
Rok 2015
03.02.2015 22:48
Ta ostuda.. čtyři měsíce jsem nic nenapsala. Nebudu říkat, že jsem si dala předsevzetí a tak. Stejně je nikdy nikdo nedodržuje. Ale mám nějaký plán týkající se restaurací a tedy recenzí. Snad dojde postupně i na nějaké to vaření či pečení; CoffeeAdam totiž začíná provokovat s výzvami typu Julie...
Záznamy: 1 - 10 ze 475