Archiv článků
Dva nové recepty
22.02.2014 15:03
Možná k snídani či obědu, možná na party - quiche s tymiánovým špenátem a tuňáková pomazánka.
Jemná tuňáková pomazánka
22.02.2014 12:44
Geniální variata rybičkové pomazánky.
100 g lučiny v alobalu
1 malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (50/60 g)
1/2 malé cibule, nakrájené najemno
Všechny ingredience smíchejte v misce. Není třeba nijak dál dochucovat ani solit.
Quiche s tymiánovým špenátem
22.02.2014 12:41
Efektní kombinace špenátu a slaného sýra podtržená vůní tymiánu.
1 porce těsta na quiche
1 balíček mraženého špenátu
100 g balkánského sýra
hrst slunečnicových semínek
1 lžička sušeného tymiánu
2 vejce
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, nakrájený na...
Bulgurový salát
12.01.2014 14:46
Snad něco pro ty, kdo hledají bezmasé jídlo a mají rádi bulgur :) - bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem.
Bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem
12.01.2014 14:27
Rychlé, dobré, syté a přitom lehké. Na dvě porce si připravte:
150 g bulguru
300 g cherry rajčátek, rozpůlených
200 g rukoly, můžete ji i trochu pokrájet
100 g čerstvého kozího sýra
1 šalotka, nakrájená na plátky
2 lžičky balsamikového octa
1 lžička dijonské hořčice
50 ml olivového oleje
sůl,...
Cukroví
26.12.2013 15:55
U příležitosti sezóny pečení sladkých tovarů jsem vám připravila několik tipů na nové i klasické cukroví:
rohlíčky - klasické i vanilkové i méně časté klášterní s čokoládou;
skořicové sušenky, které umí vyvolat velký efekt i s malou námahou;
nemůžou chybět medvědí pracny;
a specialita Vánoc u nás,...
Skořicové sušenky
26.12.2013 15:49
Skvělé sušenky pro každou příležitost - návštěvu, svátky i lenivé odpoledne.
160 g hladké mouky
125 g másla
35 g cukru moučka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1/2 lžičky mleté skořice*
+ moučkový cukr a skořice na obalení
*Místo skořice můžete použít anglickou směs Mixed Spice, prodává např. Marks...
Vanilkové rohlíčky
26.12.2013 15:42
Umíte si bez nich představit české Vánoce?
250 g hladké mouky
140 g másla
40 g cukru moučka
100 g lískových ořechů, nasekaných najemno
2 žloutky
+ vanilkový cukr na obalení
Z uvedených surovin připravte křehké těsto. Nechte ho alespoň půl hodiny odpočinout v lednici - nebude se při další práci...
Pracny
26.12.2013 15:31
Medvědí pracny nebo taky tlapičky, vánoční klasika.
110 g hladké mouky
85 g másla
50 g cukru moučka
40 g vlašských ořechů, nasekaných najemno
15 g kakaa
1/2 lžičky mleté skořice
10 hřebíčků (koření)
+ vanilkový cukr na obalení
Z hřebíčků obereme pouze horní kuličku a mezi dvěma lžičkami je...
(Pod)zimní zelenina
23.12.2013 15:10
Mám tu pro vás dva tipy, jak využít zeleninu, která je právě k dostání na každém rohu. Vyzkoušejte salát s pečenou řepou nebo tuřínovou polévku s růžičkovou kapustou. Zvlášt druhý recept chce trochu odvahu, protože tuřín už dneska nikdo skoro nezná. Odvaha se ale vyplatí, takže s chutí do toho! :)
Záznamy: 31 - 40 ze 475