Archiv článků

Dva nové recepty

22.02.2014 15:03
Možná k snídani či obědu, možná na party - quiche s tymiánovým špenátem a tuňáková pomazánka.

Jemná tuňáková pomazánka

22.02.2014 12:44
Geniální variata rybičkové pomazánky. 100 g lučiny v alobalu 1 malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě (50/60 g) 1/2 malé cibule, nakrájené najemno Všechny ingredience smíchejte v misce. Není třeba nijak dál dochucovat ani solit.

Quiche s tymiánovým špenátem

22.02.2014 12:41
Efektní kombinace špenátu a slaného sýra podtržená vůní tymiánu. 1 porce těsta na quiche 1 balíček mraženého špenátu 100 g balkánského sýra hrst slunečnicových semínek 1 lžička sušeného tymiánu 2 vejce 1/2 kelímku smetany ke šlehání 1 cibule, najemno nakrájená 1 stroužek česneku, nakrájený na...

Bulgurový salát

12.01.2014 14:46
Snad něco pro ty, kdo hledají bezmasé jídlo a mají rádi bulgur :) - bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem.

Bulgurový salát s rukolou a kozím sýrem

12.01.2014 14:27
Rychlé, dobré, syté a přitom lehké. Na dvě porce si připravte: 150 g bulguru 300 g cherry rajčátek, rozpůlených 200 g rukoly, můžete ji i trochu pokrájet 100 g čerstvého kozího sýra 1 šalotka, nakrájená na plátky 2 lžičky balsamikového octa 1 lžička dijonské hořčice 50 ml olivového oleje sůl,...

Cukroví

26.12.2013 15:55
U příležitosti sezóny pečení sladkých tovarů jsem vám připravila několik tipů na nové i klasické cukroví: rohlíčky - klasické i vanilkové i méně časté klášterní s čokoládou; skořicové sušenky, které umí vyvolat velký efekt i s malou námahou; nemůžou chybět medvědí pracny; a specialita Vánoc u nás,...

Skořicové sušenky

26.12.2013 15:49
Skvělé sušenky pro každou příležitost - návštěvu, svátky i lenivé odpoledne. 160 g hladké mouky 125 g másla 35 g cukru moučka 1/2 lžičky vanilkového extraktu 1/2 lžičky mleté skořice* + moučkový cukr a skořice na obalení *Místo skořice můžete použít anglickou směs Mixed Spice, prodává např. Marks...

Vanilkové rohlíčky

26.12.2013 15:42
Umíte si bez nich představit české Vánoce? 250 g hladké mouky 140 g másla 40 g cukru moučka 100 g lískových ořechů, nasekaných najemno 2 žloutky + vanilkový cukr na obalení Z uvedených surovin připravte křehké těsto. Nechte ho alespoň půl hodiny odpočinout v lednici - nebude se při další práci...

Pracny

26.12.2013 15:31
Medvědí pracny nebo taky tlapičky, vánoční klasika. 110 g hladké mouky 85 g másla 50 g cukru moučka 40 g vlašských ořechů, nasekaných najemno 15 g kakaa 1/2 lžičky mleté skořice 10 hřebíčků (koření) + vanilkový cukr na obalení Z hřebíčků obereme pouze horní kuličku a mezi dvěma lžičkami je...

(Pod)zimní zelenina

23.12.2013 15:10
Mám tu pro vás dva tipy, jak využít zeleninu, která je právě k dostání na každém rohu. Vyzkoušejte salát s pečenou řepou nebo tuřínovou polévku s růžičkovou kapustou. Zvlášt druhý recept chce trochu odvahu, protože tuřín už dneska nikdo skoro nezná. Odvaha se ale vyplatí, takže s chutí do toho! :)
Záznamy: 31 - 40 ze 475
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>