Rýžové závitky

22.03.2015 19:42

Udělejte si doma exotickou chuťovku. Recept má navíc spoustu obměn. Uvedené množství mi vystačilo na 16 závitků.

300 g mletého hovězího masa
3 mrkve, nahrubo nastrouhané
4 jarní cibulky, nakrájené
200 g vlasových rýžových nudlí
rýžový papír (seženete ve vietnamských večerkách)
2 hrsti koriandru, nasekaného
4 cm zázvoru, najemno nastrouhaného
omáčka hoisin (najdete i ve větších supermarketech pod značkou Exotic Food)
1 lžička sezamu
2 lžičky sezamového oleje
1 lžíce slunečnicového oleje
sůl

Hovězí můžete nahradit vařenými loupanými krevetami. Můžete ho vynechat a dostanete vegan verzi. Můžete si to přiostřit chilli papričkou.

Připravte si maso - na slun.oleji osmažte dohněda. Přidejte zázvor, sezam a sezamový olej, osolte.

Rýžové nudle dejte do misky, zalijte vroucí vodou a nechte 3-5 minut stát. Slijte, ochlaďte studenou vodou a nechte dobře okapat.

Rýžový papír krátce ponořte do teplé vody (skvěle to jde v mělkém talíři) a položte na rovnou podložku (třeba velké prkýnko).

Na papír dejte nudle, mrkev, cibulku, maso, koriandr a trochu omáčky hoisin. Jeden kraj přeložte doprostřed, potom ty dva boční a dobalte.