Archiv článků
Salát avokádo - říman
21.06.2014 14:37
Sytý a výrazný salát. A ta máta v něm dělá divy :) Ingredience jsou na 2 porce.
1 menší římský salát
1 avokádo
2 rajčata
1 jarní cibulka
50 g sýru feta, nakrájeného na kostky
15 černý oliv, přepůlených
1/2 lžičky sušeného oregána
1 lžíce máty
1 lžíce citronové šťávy
3 lžíce olivového oleje
sůl,...
Slovenskem políbená Itálie
19.05.2014 23:37
Nejen Italové umí dělat skvělé sýry, které se hodí na rozpouštění ve smetanových omáčkách. Experiment, u něhož jsem se bála, jestli neskončí jako Babica, se nakonec božsky vyvedl - smetanová omáčka s ovčí brynzou na těstoviny je výborná kombinace.
Těstoviny s brynzovou omáčkou
18.05.2014 19:56
Jednodušší už to snad ani být nemůže.. :)
Uvedené množství vyjde na 2 porce.
125 g brynzy
50 ml smetany
50 g parmazánu, nastrouhaného
čerstvě mletý pepř
krátké těstoviny
V hrnci s nepřilnavým povrchem zahřejte smetanu. Přidejte brynzu a pomalu rozpouštějte.
Přidejte polovinu parmazánu a nechte...
Jarní polévky
18.05.2014 19:47
Dvě skvělé polévky z toho, co si na jaře můžete koupit na trhu - z medvědího česneku a hrášková s bazalkou.
Hrášková polévka s bazalkou
11.05.2014 21:03
Svěží a nakyslá.
1 střední cibule, nakrájená najemno
1 lžíce másla
400 g hrášku
1 litr zeleninového vývaru
1 kelímek zakysané smetany
hrst bazalkových listů, nasekaných
1 lžíce citrónové šťávy
sůl, pepř
Rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme cibulku.
Přidáme hrášek a zalijeme vývarem. Vaříme...
Polévka z medvědího česneku
11.05.2014 20:07
Svěží zelená vzpruha, první posel jara, trumfne okoukanou špenátovku ;)
2 brambory, nakrájené na malé kousky
svazek medvědího česneku*
1 litr zeleninového vývaru
100 ml smetany
muškátový oříšek
sůl, bílý mletý pepř
*Medvědí česnek roste volně v lesích, používá se jeho nať jako bylinka - např. do...
A zase quiche
29.03.2014 13:25
Jak vidíte, nedám si pokoj. Péct quiche mě baví, protože je to jednoduché a pokaždé to může chutnat jinak. Tentokrát jsem se vydala na jih, náplň totiž vychází ze španělských/mexických empanadas, je s kukuřicí, jarní cibulkou, čedarem, jalapeňos a koriandrem a recept je tady.
Quiche s kukuřicí a jalapeňos
29.03.2014 13:19
Quiche v mexickém stylu, kdy pikantní chuť papriček doplňuje koriandr.
1 porce těsta na quiche
200 g kukuřice, v konzervě nebo mražené (tu zalijte horkou vodou a nechte povolit)
2 jarní cibulky, najemno nakrájené
100 g čedaru, nastrouhaný nahrubo
1 čerstvá jalapeňos paprička, nebo lžíce naložených;...
Růžovo-zelené těstoviny
11.03.2014 21:29
O víkendu jsme si s užily s Pedrem Amaretem při těstovinách s krevetami a cuketou.
Těstoviny s krevetami a cuketou
11.03.2014 21:10
Růžovo-zelené těstoviny :)
50 g másla
2 jarní cibulky, nakrájené na kolečka
1 střední cuketa, nakrájená na kolečka
200 g předvařených loupaných krevet
300 g krátkých těstovin
75 ml smetany
50 ml suchého bílého vína
sůl, čerstvě mletý pepř
V hrnci rozehřejte máslo a pomalu na něm smažte cibulky....
Záznamy: 21 - 30 ze 475