Tomates provençale – Provensálská rajčata
Jde o velmi jednoduchou úpravu pečených rajčat. Pokud ale použijete dobré ingredience, výsledek je božský. Rajčata lze podávat jako přílohu ke grilovaným masům a rybám nebo jako jednohubky.
8 zralých sladkých rajčat
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
2 lžičky oregána
sůl, pepř
Rajčata rozkrojte na poloviny.
Zapékací mísu vytřete olejem. Rajčata položte do mísy řeznou stranou nahoru, pouze v jedné vrstvě.
Osolte, opepřete, posypte cukrem a zakapejte olejem (pokud máte olej ve spreji, toto je právě chvíle pro něj).
Na 190 stupňů pečte 1 hodinu (nebojte se, nespálí se).
Podávejte teplé (nikoli horké).
(Z kuchařky Provence - Škola provensálské kuchyně.)