Tomates provençale – Provensálská rajčata

01.09.2012 16:13

Jde o velmi jednoduchou úpravu pečených rajčat. Pokud ale použijete dobré ingredience, výsledek je božský. Rajčata lze podávat jako přílohu ke grilovaným masům a rybám nebo jako jednohubky.

8 zralých sladkých rajčat
1 lžíce olivového oleje
½ lžičky krupicového cukru
2 lžičky oregána
sůl, pepř

Rajčata rozkrojte na poloviny.

Zapékací mísu vytřete olejem. Rajčata položte do mísy řeznou stranou nahoru, pouze v jedné vrstvě.

Osolte, opepřete, posypte cukrem a zakapejte olejem (pokud máte olej ve spreji, toto je právě chvíle pro něj).

Na 190 stupňů pečte 1 hodinu (nebojte se, nespálí se).

Podávejte teplé (nikoli horké).

(Z kuchařky Provence - Škola provensálské kuchyně.)