Těstoviny se šunkou a hráškem
Jako vždy i těstoviny, rychlé a snadné.
100 g šunky, nakrájené na kostičky (může být i sušená)
50 g mraženého hrášku, prolitého horkou vodou
150 ml kuřecího vývaru
150 ml smetany
2 stroužky česneku, nasekané
máslo
těstoviny (ideální jsou ouška nebo mušličky, které kromě omáčky zachytí i hrášek)
sůl, pepř
Na másle krátce osmažíme česnek a hrášek. Zalijeme vývarem a polovinou smetany. Opepříme. Vaříme, až začne omáčka houstnout. Kdyby se jí houstnout dlouho nechtělo, pomůžeme si 1 lžičkou kukuřičného škrobu (maizena, gustin) rozmíchanou v jedné lžíci vody. Na závěr přidáme šunku.
Těstoviny uvaříme al dente.
V hrnci od těstovin rozpustíme trochu másla a rychle prohřejeme zbytek smetany. Vmícháme těstoviny a obalíme ve smetaně.
Přidáme omáčku a důkladně promícháme.
Ihned podáváme.