Pálivá rýže s vůní Indie

29.10.2010 17:03

2 sáčky rýže basmati
2 lžíce zelené kari pasty
2 stroužky česneku, nasekané najemno
listový špenát (čerstvý nebo rozmražený)*
1 plechovka cizrny
hrst rozinek
kešu
bílý jogurt/zakysaná smetana k podávání

* Mražený špenát VELMI důkladně vymačkejte.

Začněte s rýží. Podle mých zkušeností většina obalů požaduje delší dobu vaření, než je ve skutečnosti potřeba. Basmati v pytlíku většinou stačí 10 minut.

Na troše oleje pozvolna osmažte česnek a kari pastu, až česnek změkne a obojí se rozvoní. Pokud máte čerstvý špenát, přidejte v tomto kroku natrhané listy a nechejte je zatáhnout.

Potom přidáme rýži, cizrnu, rozinky a kešu (a případně rozmražený špenát). Už jen prohřejeme.

Podáváme s bílým jogurtem nebo zakysanou smetanou, které zjemní pálivost.