Losos s bylinkovou krustičkou
Rychlé, jednoduché, geniální. První publikovaný recept, který jsem nedělala já, ale Trapp. A povedl se mu :-P
Na 4 porce si sežeňte:
4 filety z lososa
3 plátky bílého toustového chleba (nebo jiného světlého pečiva)
2 hrsti čerstvých bylinek dle chuti
2 lžíce dijonské hořčice
olivový olej
sůl, pepř
Rozmixujte střídku chlebů, bylinky, lžíci oleje, sůl a pepř. Lososa položte na plech vyložený pečicím papírem, osolte, opepřete, potřete hořčicí a navrstvěte bylinkovou strouhankou. Pečte cca 10-15 minut (podle velikosti porcí) na 230 stupňů.
Podávejte se salátem či kuskusem.
Jak je asi vidět na obrázku, my jsme indredience nemixovali, ale na horčici položili nakrájené rohlíky a posypali bylinkami (tymiánem). Místo papíru jsme pod rybu dali olej. Taky to šlo. :)