Horký čokoládový dortík

01.02.2011 12:30

... který je dobrý i studený.

Na 6 porcí:

55 másla
85 g cukru krupice
170 g Salka
4 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
1 lžíce instantní kávy rozpuštěná v 1 lžíci vody
350 g tmavé čokolády, rozpuštěné
85 g hladké mouky

Ve větší misce utřete máslo s cukrem a vešlehejte Salko.

Vejce rozšlehejte s vanilkou a kávou. Přidejte rozpuštěnou čokoládu. Tuto směs vlijte k té první a důkladně promíchejte.
Přidejte mouku a vymíchejte tekuté těsto.

Formičky, které můžete dát do trouby (pro větší formičky na sufflé, např. Ikea; pro menší půjdou použít i muffiny) vymažte chuťově neutrálním tukem (máslo, slunečnicový olej) a naplňte je.

Pečte na 200 stupňů 10-12 minut (menší méně).

Nechte pár minut stát a potom opatrně nožem projeďte mezi dortíky a okrajem nádoby. Vyklopte.

Vnitřek by měl být ještě tekutý.

Tvorba www stránek zdarma Webnode