Java café & restaurant, Římská 33, Praha 2

20.04.2011 14:39

Poslední dobou se nám výběr restaurací celkem daří. Na indonéské Jávě jsme přistáli díky jedné z mnohých slevových akcí (kde je nutné DŮKLADNĚ vybírat!!). Profesionálně vyvedené stránky nás přesvědčili, že pajzl to nebude, takže s chutí do toho.

Jáva se nachází v suterénu kousek od Náměstí Míru, takže velmi dobře dopravně dostupná. Od začátku je vidět, že obsluha je velmi profesionální a nadprůměrná, příjemná a ochotná. Celým večerem nás provázela stejná paní, která nám trpělivě vysvětlovala, co vlastně jíme :)

Stejně jako v El Emiru jsme měli už dopředu určeno, co si dáme, a to výběr ze všechno, takovou Indonésii letem světem. V jídelním lístku to najdete pod „Nasi rames - rýžová tabule pro 2 osoby“. Jedná se o 4 šátečky jako předkrm, velmi silný kuřecí vývar se zeleninou, nudlemi a rýží, jako hlavní chod kuřecí špízky, hovězí maso v rajčatové omáčce a pečené lilky s obligátní rýží a na závěr palačinka s kokosovou náplní.

Tak jako obsluha, i kuchyň byla na vysoké úrovni. Jídlo dobře připravené, chuťově vyvážené, porce zhruba takové, že se dobře najíte, ale nemáte pocit na puknutí. Rýže překvapivě nebyla lepivá, ale protože se používali příbory, nebylo to na škodu.

Vytkla bych jen pár maličkostí, i když pro mě vcelku rušivých:
– pro jednotlivé chody jsme dostávali nové talíře, ale nikoli nové ubrousky; vystačit si na čtyři jídla s jedním užmoulaným ubrouskem byl nadlidský úkol.
– i přes rezervaci do nekuřácké části jsme měli na stole popelník; z vedlejšího salónku byl kouř cítit dost; dobře oddělenou nekuřáckou část jsem tam neviděla.

Každopádně ale celkový dojem byl pozitivní a pro nějakou sváteční příležitost se jistě hodí Jávu navštívit znovu.

Nabídka na javarestaurant.cz

JÍDLO: 1
OBSLUHA: 1
NE/KUŘÁCI: údajně kuřáci i nekuřáci
WC: ?
CENY: nadprůměrné (zmíněné menu pro 2 za 685 Kč; české víno cca 280 Kč za sedmičku)
PLATEBNÍ KARTY: ano; i stravenky
MÁ CENU SE VRACET: rozhodně

Komentáře: Java café & restaurant

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek