Zeleninové lasaně

11.08.2010 22:27

Lasaně nemusí nutně plavat jen v boloňské omáčce :)

250 g lasaní
1 velká lučina
150 g pecorina, nastrouhané nahrubo
1 střední cuketa, nakrájená na tenké plátky
4-5 rajčat, nakrájená na malé kostičky
mléko či smetana do kávy
sůl, pepř
olivový olej

Lučinu osolíme, opepříme a pomocí mléka vytvoříme hladší krém.

Do olejem vytřené zapékací mísy klademe následující vrstvy:

- lasaně
- potřeme je lučinou
- poklademe plátky cuket
- posypeme rajčaty
- posypeme pecorinem

Takto střídáme, dokud nám nedojdou ingredience (podle velikosti nádoby, jsou to 2-3 vrstvy). Končíme těstovinami, které potřeme olejem. Nádobu zabalíme alobalem a pečeme 35-45 minut na 200 stupňů.

Zkoušeli jsme také nahradit cuketu lilkem: