U Plebána, Betlémské náměstí 10, Praha 1

26.06.2011 21:29

Během naší návštěvy se dost rozpršelo a restaurace se naplnila. Silný déšť je také jediným důvodem, proč se tam kdy vrátit aneb Vítejte na místě, kde dobře není nic.

Velmi nešťastná slevová akce nás zavála do těchto končin a majitel podniku si jistě rve vlasy, jak jeho zaměstnanci umí tuto marketingovou akci proměnit v úspěch, dopřát hostům, aby se u něj cítili dobře a pak se ještě vrátili.

Jde o tři místnosti – první z nich překvapivě tmavá, ačkoli je do ulice, s barem a asi pěti stolky, nekuřácká; druhá prostorná, přiměřeně osvícená, s výzdobou starých hodin, kuřácká; a třetí ve stylu „dáme na chodbu ještě dva rozviklané stoly, kdyby přišlo víc lidí.“ Tak jsme měli čest sedět. Opravdu jde o bývalou chodbu, přes tuto místnost se jde na bar, do kuchyně, na záchod; k její výzdobě patří vinotéka, lednice s colou, příborník, stůl s ubrousky a dochucovadly… spíš sklad.

Obsluha nás zpražila hned u vchodu, ještě než nás usadily, zeptaly se, co budeme pít. Teprve když jsme si objednali víno a předkrm, přehodila servírka z „kyselý ksicht“ na „přinesu vám jídlo a nebudu se tvářit k smrti uražená“. Za celou dobu se nezeptala, jestli jsme spokojení, jak nám chutnalo, je všechno v pořádku apod.

Jako předkrm jsme zvolili caprese, na kterém jde těžko něco zkazit, zvlášť pokud si ho host dochucuje sám. Uprostřed kolečka z rajčat a mozzarelly bylo několik lístků různých salátů, na ochucení balsamico a olivový olej, už namletý pepř bych vyměnila za mlýnek, ale jinak ok.

Pizza byla jedním slovem dusivá. Měla jsem s tuňákem a cibulí, obloha nebyla úplně sporadická, ale pizzu prostě měli z pece vyndat o pár minut dříve. Můj muž měl také na smetanovém základu, s modrým sýrem (=nivou) a olivami. Těch jsme z nakrájených plátků poskládali odhadem pět. Na všech pizzách je uvedeno „dva druhy sýra“, na dotaz jsme se dozvěděli, že to jsou eidam a mozzarella. To se stydí tam napsat? A pokud ano, proč ten eidam na pizzu sypou?

Závěr jsme věnovali kávě. Nejsem kávový odborník, takže se dá říct, že snesu mnohé, ale tohle nešlo. Espresso i cappucino byly nepříjemně hořké, nikde žádná značka, k tomu na hrnku zbytky zaschlé pěny z předešlého cappucina.

Výsledné známkování:
JÍDLO: 4
OBSLUHA: 4
NE/KUŘÁCI: kuřáci i nekuřáci
WC: pravidelně udržované, pro mnohé nedostupné (o patro níž, cca 30 schodů)
CENY: průměrné (pizza do 160 Kč)
MÁ CENU SE VRACET: rozhodně NE

Komentáře: U Plebána

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek