Thajské masové kuličky
Jídlo, které voní, chutná, i vypadá. A díky mléku není kari pasta tak ostrá. Nevím, kolik toho má společného s Thajskem, kromě tradičního spojení kari pasta - kokosové mléko - limeta; ale nějak si ho označit musíme ;)
500 mletého hovězího masa
1 červená chilli paprička, nasekaná
2 cm zázvoru, najemno strouhaného
1 vejce
1 a 1/2 lžíce červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
menší konzerva bambusových výhonků
hrst mraženého hrášku*
šťáva z 1 limetky
bazalka
sůl, pepř
* Můžete nahradit zelenými fazolkami.
Maso smícháme s papričkou, zázvorem, vejcem, solí a pepřem. Vytvarujeme menší kuličky (asi jako v Ikea).
V hlubší pánvi (např. wok) kuličky ze všech stran opečeme a následně vyndáme.
Ve zbylém oleji krátce opeřeme kari pastu, kterou zalijeme kokosovým mlékem a asi 100 ml vody. Vaříme asi 10 minut.
Přidáme kuličky, výhonky a hrášek. Prohřejeme asi 5-10 minut.
Na závěr přidáme limetkovou šťávu a bazalku.
Podáváme s rýží, rýžovými nudlemi nebo chlebovými plackami.