Salát s pečenou řepou a rukolou

23.12.2013 14:52

Skvělá kombinace pro nasládlou medovou řepu.

1 střední řepa (cca 350 g)
200 g rukoly
150 g mozzarely
hrst dýňových semínek
kůra z kousku citrónu (podle chuti)
2 lžičky balsamikového octa
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce medu
1 lžička tymiánu
sůl, pepř

Řepu vařte cca 20-30 minut v dostatečném množství vody. Nechte vychladnout a oloupejte. Nakrájte na půlcentimetrové plátky.

V misce smíchejte olej, ocet, tymián a med. Vmíchejte řepu, osolte a opepřete. Vložte do zapékací misky a pečte 20 minut na 200 stupňů.

Dýňová semínka nasucho opražte na pánvi.

Rukolu umyjte a dejte na talíř. Na nic dejte plátky mozzarelly a řepy. Posypte citronovou kůrou, dýňovými semínky, osolte a opepřete. Pokapejte trochou olivového oleje.

Podávejte s pečivem.