Salade de poivron et tomates – Salát z paprik a rajčat

01.09.2012 16:18

Jednoduchý salát z nasládlé zeleniny, kterou podtrhne výrazná zálivka.

6 zralých rajčat
4 červené papriky
1 stroužek česneku, prolisovaný
2 lžičky dijonské hořčice
2 lžíce bílého vinného octa
sůl, pepř, olivový olej

Rajčata rozpůlíme, řeznou stranou nahoru dáme do olejem vytřené zapékací nádoby, osolíme, opepříme, zakapeme olejem a pečeme na 190 stupňů 45 minut. Necháme vychladnout a potom rozkrojíme ještě na poloviny.

Papriky připravíme jako grilované - troubu s grilem rozehřejeme na maximum. Omyté papriky dáme na plech a ten přiložíme co nejblíž k topnému tělesu. Pečeme asi 15-20 minut. V průběhu pečení obracíme. Papriky zčernají a udělají se na nich "puchýřky". To je v pořádku. Po opečení ze všech stran dáme papriky do pytlíku či zavřené misky a necháme asi 15 minut stát. Změknou a spálená slupka povolí. Potom už jenom slupku oloupeme a z paprik odstraníme semeníky.

Papriky a rajčata dáme společně do mísy.

Z octa, hořčice a česneku smícháme zálivku. Vmícháme ji do zeleniny a necháme odpočinout.

Před podáváním ještě promícháme. Podáváme s bagetami nebo opečeným chlebem.

/Z kuchařky Provence - Škola provensálské kuchyně včetně obrázku, protože jsme salát snědli tak rychle, že jsme ho ani nevyfotili. Takže až příště :)/