Rebarborový koláč s drobenkou

03.06.2012 17:16

Nejlepší cesta, jak se naučit jíst rebarboru!

Ingredience jsou na kulatou formu o průměru 23 cm.

na těsto:
50 g cukru krystal
150 g hladké mouky
1/3 prášku do pečiva
1 vejce
65 g másla, rozpuštěného

na náplň:
300 g rebarbory
110 g cukru krystal
1 lžička vanilkového extraktu

na drobenku:
115 g hrubé mouky
50 g cukru krystal
75 g másla

Smícháme ingredience na těsto a vtlačíme ho do máslem vymazané formy průměr 23 cm. Korpus na několika místech propíchneme vidličkou a pečeme na 160 stupňů (horkovzduch) 20 minut.

Rebarboru oloupeme, nakrájíme na malé kousky a smícháme v míse s ostatními ingrediencemi. Necháme odpočinout. Průběžně promícháváme.

Na drobenku smícháme mouku a cukr a konečky prstů vpracujeme máslo.

Na předpečené těsto dáme rebarboru a na ni drobenku. Pečeme dalších 40 minut.