Quiche s tymiánovým špenátem

22.02.2014 12:41

Efektní kombinace špenátu a slaného sýra podtržená vůní tymiánu.

1 porce těsta na quiche
1 balíček mraženého špenátu
100 g balkánského sýra
hrst slunečnicových semínek
1 lžička sušeného tymiánu
2 vejce
1/2 kelímku smetany ke šlehání
1 cibule, najemno nakrájená
1 stroužek česneku, nakrájený na plátky
sůl, pepř
rostlinný olej

Těsto na quiche dejte předpéct podle návodu.
Slunečnicová semínka opražte na sucho na pánvi.
Na troše oleje osmažte pomalu cibuli do měkka. Krátce osmažte i česnek.
Přidejte špenát a nechte prohřát. Ochuťte tymiánem a pepřem. Nechte vychladnout.
Do špenátu přidejte slunečnicová semínka a rozdrobený sýr. Podle chuti případně dosolte (nezapomeňte, že sýr je sám dost slaný).
V míse rozšlehejte vidličkou vejce, spojte se smetanou a trochu osolte. Vmíchejte špenát.
Celou směs nalijte na těsto a pečte dalších 30 minut na 170 stupňů.