Quiche s pórkem a houbami

16.01.2011 11:42

Další jednoduchá a vynikající varianta slaného koláče.

těsto na quiche
1 menší pórek
hrst sušených hub (můžete použít i čerstvé, pokud máte)
2 vejce
1 kelímek smetany (30%)
sýr (vynikající je blaťácké zlato), nahrubo nastrouhaný
olej
sůl, pepř

Těstem vyložte dno koláčové mísy včetně okrajů. Propíchejte vidličkou a pečte 15 minut na 180 stupňů.

Pórek nakrájejte na kolečka a zhruba 10-15 minut smažte na mírném plameni do měkka.

Pokud máte houby sušené, namočte je.

Vejce smíchejte se smetanou, osolte a opepřete. Vmíchejte pórek a vymačkané houby. Přidejte polovinu sýra.

Směs nalijte na těsto. Posypte zbytkem sýra.

Pečte asi 30 minut při 170 stupních.