Pho Vietnam, Slavíkova 1657/1, Praha 2

15.07.2011 21:43

Rozhodně zajímavá alternativa k čínským fastfoodům a jejich přesoleným UHO, na polévku Pho se určitě vrátíte i z větší vzdálenosti. Pro lepší kvalitu stolování si vezměte jídlo s sebou.

Maličké bistro s vietnamskou kuchyní, uvnitř jeden stůl k sezení a k němu dost dusno, pára a vůně jídel, která připravují hned vedle vás za pultem k placení. Venku na kryté zahrádce pět stolů na stání – díky tomu je bistro hodně vidět a každý si ho všimne. K tomu je zahrádka pořád skoro plná. Jsem zvědavá, jak to budou řešit v zimě. Ale i teď si hodně lidí bere jídlo s sebou.

Nabídka jídel je dost nepřehledná – některá jsou s velkým obrazem hned proti vchodu, potom si všimnete dalších fotek na stěně za vámi a při troše štěstí najdete žlutou tabuli s celým menu, nyní kromě angličtiny a vietnamštiny i v češtině. Kromě vietnamských jídel nabízejí i sushi, ale mají ho už hotové v chladicím pultu u kasy a nikoho jsem to jíst neviděla (proč taky) – nenechte se tedy odradit jejich obřími obrázky.

Jde o samoobsluhu, u kasy si objednáte, a až na vás kývnou, tak i vyzvednete.

My jsme začali polévkou Pho v hovězí verzi. Nejvýrazněji chutná po čerstvém koriandru, je plná čerstvé jarní cibulky, nudlí a tenkých plátků hovězího, které se úplně rozpadá, stačí dloubnout lžící. Porce je obrovitá; komu přijde 80 korun za polévku moc, vězte, že zastoupí hlavní chod. Polévku mají také v kuřecí verzi.

Souhlasím, že nejvíce lidí si objednává kousky hovězího s arašídy, nudlemi a neidentifikovatelnými výpečky navrchu; ani my jsme neodolali. (Nevím, jestli je to tím, že je to místní specialita, nebo je to při uspořádání obrázkové nabídky první a chvíli jediné jídlo, které při příchodu z nabídky vidíte). Stejně jako v polévce bylo hovězí křehké, doplněné koriandrem a jarní cibulkou. Jemně opražené arašídy jsou hlavní chutí.

Jako druhé jídlo jsme vybrali tofu v rajčatové omáčce s rýží. Tofu bylo velmi příjemným překvapením, velké pevné kousky, žádná rozpadající se břečka z obchoďáku. Rýže slepená ideálně pro práci s hůlkami, nikoli ale rozvařená. Omáčka byla nejslabší, rajčata z konzervy dochucená pro mě už ten den známou kombinací koriandr – jarní cibulka. Obě jídla pak doprovázel nakrájený, místy unavený zelený salát, a k hovězímu byla ještě kopička nakyslého zelí.

Výsledné známkování:
JÍDLO: 2
OBSLUHA: 3
NE/KUŘÁCI: nekuřáci
WC: ?
CENY: mírné (80-90 Kč za jídlo)
MÁ CENU SE VRACET: ano

Komentáře: Pho Vietnam

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek