Ostré mleté maso s koriandrem

10.03.2013 21:00

Rychlé, pikantní, výrazné.

500 g mletého hovězího masa
300 ml hovězí vývaru
3 šalotky, najemno nakrájené
2 stroužky česneku, nasekané
hrst koriandrových listů
1 chilli paprička, nakrájená
2 lžičky třtinového cukru
2 lžičky rybí omáčky
šťáva z poloviny limety
olej
sůl, pepř
jarní cibulka najemno nakrájená, k podávání

Na troše oleje osmažíme maso. Mícháme, aby se rozdělilo. Osolíme a opepříme.

Zalijeme vývarem a vaříme 10 minut.

Mezitím si v mixéru nebo hmoždíři umixujeme/utřeme pastu ze šalotek, česneku, koriandru a chilli papričky.

Do masa přidáme cukr a ostrou směs a vaříme 3 minuty.

Dochutíme limetovou šťávou a rybí omáčkou.

Podáváme posypané jarní cibulkou, s pečivem (např. pita chlebem nebo bagely).