Mungo burgry
Burgry skoro stejně návykové jako ty s portobello žampiony.
Na placky:
100 g mungo výhonků
2 střední brambory, vařené, rozmačkané
1 cibule, nakrájená najemno
1 lžíce protlaku nebo passaty
½ lžičky koření garam masala
½ lžičky kmínu
2 lžičky citronové šťávy
1 vejce
Na oblohu:
burgrové žemle
plátkový sýr
1 jablko, nakrájené na plátky
zelený salát
+ olej
Mungo dobře propláchněte a se 60 ml vody a ¼ lžičkou soli vařte do změknutí.
Na troše oleje osmahněte cibuli, přidejte slité klíčky a ještě asi 2 minuty smažte.
V misce smíchejte s ostatními ingrediencemi a trochou soli. Z dané směsi uplácejte placičky.
Placičky osmažte z obou stran.
Každou housku obložte salátem, jablkem a na horkou mungo placku přiložte sýr. Zavřete do housky.