Mokrý čokoládový dort

04.02.2013 21:47

Ne, tímhle dortíkem se rozhodně nezadusíte. :)

Na korpus:
225 g sušenek (např. máslové Klub)
60 g másla
60 g čokolády

Na těsto:
180 g čokolády
180 g másla
4 vejce
180 ml smetany ke šlehání
180 g přírodního cukru (nebo 120 obyč.cukru krystal)

Sušenky na korpus rozdrťte v sáčku. Čokoládu s máslem rozpušťte v kastrůlku a následně spojte se sušenkami. Tuto hmotu (je sypká) přesypte do připravené formy (vymazaná/vyložené pečicím papírem) a nechte aspoň půl hodiny uležet v lednici.

Čokoládu a máslo na náplň opět rozehřejte. Vejce s cukrem ušlehejte do pěny, zašlehejte smetanu a následně i čokoládovou hmotu (ne horkou!). Vlijte nasušenkový základ a pečte na 180 stupňů, 35-45 minut.