Masové šištičky s arašídy
Thanks Trappovu zaměstnavateli.
500 g mletého hovězího masa
40 g arašídů, solených pražených
1 vejce
2 jarní cibulky, najemno nakrájené
strouhanka
1/2 lžičky drceného kmínu
1/4 lžičky mleté skořice
1 sušená chilli paprička
sůl
Arašídy nasekáme najemno. Smícháme všechny ingredience a mokrýma rukama tvoříme šištičky. Ty osmažíme na troše oleje ze všech stran.
Podáváme s pečivem nebo bramborem.
My jsme si připravili s chlebovými plackami* a tzaziki. Výborným doplňek je taky lilkový dip nebo jednoduchý jogurtový (bílý jogurt + sůl + pepř + pažitka).
*Moje chlebové placky jsou takové dost netradiční, ale propracovala jsem se k nim velkým množství pokusů, které nám budou chutnat nejvíce. Jedná se velmi jednoduše o směs hladké mouky, trochy soli a vody v takovém množství, až vznikne konzistence těsta na palačinky či lívance. Toto těsto smažím na trošce oleje (malé placky v lívanečníku) a následně nechám olej odsát na ubrousku.