Masala, Pod Karlovem 12, Praha 2

24.02.2012 12:16

Masala Pod Karlovem má dvě místnosti oddělené chodbou, což opticky rozbíjí prostor a vytváří dojem dvou malých restaurací. Jednoduché dřevěné obložení působí útulně, a i když na mě zlato-hnědé malby moc indicky nepůsobily, s interiérem ladily.

Začali jsme s Vegetable Platter, čili talířem složeným z bezmasých předkrmů. Pro dva více než dostačující. Obsahuje dvě samosy, tj. velké smažené taštičky s luštěninovo-zeleninovou náplní; dvě špenátové placičky, dvě cibulové a kousky různé zeleniny osmažené v cizrnovém těstíčku. K tomu dvě omáčky, výraznou mátovou a orientem vonící tamarindovo-mangové chutney.

K jídlu jsme měli biryani a madras, obojí jehněčí. Biryani je smažená rýže s masem a spoustou koření. Nejvýraznější byl hřebíček a na vrchu čerstvý zázvor a koriandr. Rýže byla překvapivě spíš sypká a maso velmi jemné. Podává se s jogurtem se směsí koření, což jídlo ještě zjemní.

Madras je mírně pikantní kari směs, takové maso v husté omáčce. I toto jehně je rozpadalo. Přílohová chlebová placka chapati byla netradičně potřená máslem, bohužel to v „českých Indiích“ dělají často.

Vybrali jsme i místní nápoje – mango lassí bylo z poctivého hustého jogurtu, až skoro nešlo pít brčkem. Nezvyklé, ale chutné. Masala tea výjimečně nebyla podávaná přeslazená, ale s cukrem vedle, čímž maličko přišla o autentičnost, ale zase víc chutnala :)

Obsluha je v Masale taková neurazí, nenadchne. Přítomny byly dvě slečny, každá měla na starosti jednu místnost, byly milé, ale moc nestíhaly; v kuchyni taky byly prostoje.

Nabídka na www.masala.cz

Výsledné známkování:
JÍDLO: 2
OBSLUHA: 2
NE/KUŘÁCI: nekuřáci
WC: ok
PLATEBNÍ KARTY: ano
CENY: kuřecí jídla kolem 200 Kč, jehněčí kolem 270 Kč, bezmasá kolem 170 Kč, chapati 42 Kč
MÁ CENU SE VRACET: ano

Komentáře: Masala

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek