Marocká cizrnová polévka

13.10.2010 20:46

Výborná a sytá zeleninová polévka.

2 řapíky celeru, nakrájené
1 střední cibule, najemno nakrájená
2 lžičky drceného kmínu
600 ml zeleninového vývaru
1 plechovka krájených rajčat
1 plechovka cizrny
100 g zelených lusků (čerstvé nebo mražené)*
kůra a šťáva z 1/2 citrónu
sůl, pepř
čerstvý koriandr

* Čerstvé potřebují víc času. Lez použít i mražené, ale nejsou tak dobré.

Na oleji pozvolna osmažíme cibuli a celer. Poprášíme kmínem a krátce osmažíme. Zalijeme vývarem. Přidáme rajčata, cizrnu a opepříme (přidáme i fazolky, pokud máme čerstvé). Po deseti minutách přidáme fazolky a citronovou kůru a šťávu.

Před podáváním dochutíme koriandrem.

Můžeme také část polévky rozmixovat, aby tvořila dojem více husté.