Losos na špenátovém lůžku

10.06.2011 20:43

Jednoduché, efektní. Co dodat :)

2 stejky z lososa
300 g listového špenátu (může být čerstvý nebo mražený)*
1 kelímek zakysané smetany
šťáva z půlky citrónu
1 lžíce kaparů
50 ml smetany
1 stroužek česneku, sekaný
sůl, pepř, olej

* Mražený špenát přelijte v misce vařící vodou a nechte rozpustit. Potom důkladně vymačkejte vodu.

Zakysanou smetanu smíchejte s citronovou šťávou, kapary, osolte a opepřete.

Na troše oleje krátce osmažte česnek a přidejte špenát. Čerstvý nechte zavadnout, mražený prohřejte. Osolte a opepřete. Zalijte smetanou.

Lososa osolte, opepřete a na oleji z obou stran osmažte.

Na hromádku špenátu položte plátek lososa a přelijte smetanovou omáčkou.

Podávejte s kuskusem, pečivem nebo bulgurem.