Lilkový dip podle Žáby
Jednoduchá směs, výborná jako příloha k masu. Děkujeme za něj Zlaté Žábě.
1 lilek
1 kelímek řeckého jogurtu
1 stroužek česneku, drcený
šťáva z půlky citrónu
hrst sekaného čerstvého koriandru
sůl, pepř
+ olivový olej
Lilek rozpulte, pokapejte trochou oleje a pečte v troubě na 200 stupňů cca 20-30 minut (podle velikosti), než bude lilek měkký. Poznáte to, když do něj píchnete vidličkou :)
Lilek vydlabejte lžící ze slupky a vidličkou nadrťte na malé kousky. Smíchejte s ostatními ingrediencemi a nechte vychladit.
Podávali jsme například s masovými šištičkami s arašídy.
Hodí se ke grilovaným masům. Pokud grilujete, udělejte lilek na grilu místo v troubě. Dip získá nezaměnitelnou uzenou chuť.