Lemon Leaf, Myslíkova 14, Praha 2

18.03.2013 17:37

Pěkné místo, profesionální obsluha, dobré jídlo. Tak na co čekáte?

Do thajské restaurace Lemon Leaf jsme se vypravili díky akci na alakarte.cz, ale spíš nás to jen postrčilo k tomu jít tam, kam jsme měli naplánováno už dlouho.

Prostor restaurace je perfektní, vysoké stropy dělají dojem opravdu uvolněné vzdušnosti, velká okna pouští spoustu světla. Kuchyně není cítit, váš zážitek nic neruší.

Obsluha byla koordinovaná, používá elektronické objednávky, takže jde všechno rychle. Velmi milé slečny, vždy se zeptaly, jak nám chutnalo, nikdy jsme nečekali nad dojedeným talířem.

V rámci festivalu alakarte máte vždy předem dáno, co si dáte, měli jsme proto oba stejná jídla.

Předkrm "Studené rýžové závitky se zeleninou a arašídovo-kokosovou omáčkou (Poa ped sod)" - famózní hustá omáčka s výraznou chutí buráků a podtónem čokolády, lekce pikantní, posunula obyčejné závitky do úplně jiné roviny.
Hlavní chod "Restovaná zelenina na žlutém curry s čerstvými houbami Shiitake, kokosovým mlékem, podávané s BIO thajskou jasmínovou rýží" (Phak phed het home) - výrazná vůně rýže uvařené tak akorát, aby šla jíst hůlkami, ale nebyla rozvařená.. zelenina připravená dokřupava v lehce pikantní omáčce, doplněná pepřovou chutí spousty thajské bazalky.
Dezert "Sladká černá lepivá rýže se zralým thajským mangem podávaná s jahodovou a kokosovou omáčkou" (Wan-khao see dam) - velmi nezvyklé končit rýží :) Omáčka přišla Trappovi spíš kyselá. Každopádně byla tak výrazná, že mango vedle ní bylo skoro bez chuti. Obrázek dezertu máte na konci.

Záporem budiž kávová nabídka, protože Trappovými slovy "piccolo macchiato, to je naprostý výsměch kávové kultuře".

Bonus: přes týden mají obědová menu, od 89 do 149 korun, a o víkendech tříchodová degustační menu za 299 korun.

Nabídka na www.lemon.cz

Výsledné známkování:
JÍDLO: 1
OBSLUHA: 1
NE/KUŘÁCI: obojí, kkaždý v jedné půlce restaurace do tvaru L
WC: čisté, pěkné
PLATEBNÍ KARTY: ano
CENY: hlavní jídla kolem 200 Kč
MÁ CENU SE VRACET: určitě ano