Kuskus se špenátem

22.07.2010 17:30

Vypadá to jako kejda (a vlastně i je), ale je to rychlé a hlavně VYNIKAJÍCÍ!

kuskus*
listový špenát
1 stroužek česneku
zakysaná smetana
tvrdý sýr dle chuti**
sůl, pepř

* Množství vám opravdu neprozradím. Sypu ho od oka.

** My dáváme goudu, zkoušeli jsme i mozzarellu. Myslím, že hodně výrazný sýr typu s modrou plísní se neosvědčí.

Špenát omyjeme a oklepeme co nejvíc vody. Na oleji krátce osmahneme nasekaný česnek a přidáme špenát (může být celý, nebo natrhaný na menší kousky). Prohřejeme, než se špenát zatáhne, opepříme.
Kuskus připravíme podle návodu na obalu (předvařený stačí zalít horkou slanou vodou a nechat pod talířem nabobtnat asi 5 minut). Potom kuskus načechráme vidličkou a přidáme špenát, nastrouhaný sýr a smetanu a případně dochutíme solí a/nebo pepřem.