Kuřecí jako kung pao
Berte to s rezervou, asi jako všechny čínské recepty připravované v Evropě. Tato varianta mi ale chutná víc než v bistrech jako M6 ;)
2 porce kuřecího masa (stehno nebo prso, dle libosti), nakrájené na velikost sousta
3 lžíce sójové omáčky
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce solamylu
1 lžička rýžového octa
2 lžičky tmavého třtinového cukru
cca 10centimetrový kousek pórku
1 stroužek česneku, utřený
100 g arašídů
1 chilli paprička, nasekaná na drobno
Připravte si marinádu: smíchejte 1 lžíci sójové omáčky, 1 lžíci oleje, 1 lžíci vody a 1 lžíci solamylu a vložte do ní kuřecí kousky. Přikryjte misku talířem nebo fólií a nechte v lednici hodinu odpočívat.
Zbytek přísad smíchejte na omáčku.
Maso i s marinádou zprudka opečte v pánvi wok. Až se maso zatáhne, přidejte omáčku s cibulkami a arašídy a nechte zhoustnout.
Podávejte s rýží.