Krkovice na pivu

14.04.2011 18:23

Trochu té české chuti ;) Chvilku si na jídlo počkáte, ale odměnou je vynikající křehké a šťavnaté maso.

 

4 plátky vepřové krkovice*

100 g plátkové slaniny

2-3 cibule, nakrájené na kolečka

2 stroužky česneku, nakrájené na plátky

300 ml černého piva

kmín

sůl, mletý pepř

 

 

* Nedělejte si hlavu, když máte maso prorostlé. Pěkně se vypeče.

 

Plátky masa naklepejte (když dáte maso do igelitového sáčku, nebudete mít kuchyň od mastných skvrn). Osolte ho a opepřete.

Vložte do zapékací mísy, posypte kmínem a poklaďte plátky slaniny.

Na vrch rozložte cibuli a česnek.

Zalijte pivem.

Zapékací mísu přiklopte (v nouzi stačí zakrýt alobalem) a pečte v troubě 1 a ½ hodiny na 170 stupňů. Na posledních 10 minut odkryjte.

Podávejte například se šťouchanými brambory.