Knedlíčky ťiao-c’

13.09.2011 22:52

Plněné tenké těsto s nádechem exotiky, které odrovná i konzervativní hosty.

Na těsto:
250 g hladké mouky
půl lžičky soli
voda podle potřeby

Na náplň:
300 g mletého hovězího masa
1 mrkev, najemno nastrouhaná
7 cm čínského zelí, nasekané najemno
1 lžička sezamového oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička zázvoru, najemno nastrouhaného
sůl

Na omáčku:
2 lžičky zázvoru, najemno nastrouhaného
3 lžičky rýžového octa
9 lžiček sojové omáčky
½ chilli papričky (může být čerstvá nebo sušená)

Z mouky a těsta vypracujte vláčné hladké těsto.

Smíchejte v míse všechny ingredience na náplň.

Těsto vyválejte natenko a vykrajujte z něj kolečka o průměru asi 5-6 centimetrů. Do kolečka dejte lžičku náplně, přeložte a spojte v okrajích.

Připravené knedlíčky si odkládejte tak, aby se nedotýkaly.

Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Vložte knedlíčky, opatrně zamíchejte, aby se nepřilepily ke dnu. Když se voda zase začne vařit, přilijte asi 150 ml studené vody. Takto zopakujte ještě dvakrát. Při třetím varu jsou knedlíčky hotové.

Podávejte s omáčkou smíchanou z výše uvedených ingrediencí.

Pro přípravu je ideální tvořítko na plněné těstoviny, které vykrajuje, podrží těsto při plnění a následně spojuje jedním stiskem. Protože věřím, že se do knedlíčků zamilujete jako my, doporučuji investovat. Koupila jsem od Tescomy, za sto korun čtyři velikosti. Využijete je i na ravioli, calzone, pirohy, tvarohové taštičky a další.