Kavárnový trojboj

21.04.2011 15:45

Mým velkým snem je objevit v Praze kavárnu, kam se budu ráda a často vracet a tady si můžete přečíst o první části mých pokusů, které budu samozřejmě rozšiřovat :)

 

Caféidoskop, Lazarská 8, Praha 1
PROSTŘEDÍ
Nekuřácká kavárna s cca 6 stolky, v lepším počasí má v klidném dvoře kuřáckou zahrádku. Výzdoba do hněda (do „kávova“), stylová. Kolem kulatých stolků židle bez polštářků, při delším sezení ne moc pohodlné.
NABÍDKA
Velmi široká. Zahrnuje i koktejly a možnost se lehce, ale dobře najíst (sendviče, saláty, polévky, slané palačinky apod). Občas je ale problém se rozhodnout.
Nejvíce mě oslovují jejich polévky, protože je to opravdu velká porce a zatím jsem neodhalila, že by byly z pytlíku. Kvůli polévkám ale člověk do kavárny nejde
OBSLUHA
Kvůli ní do Caféidoskopu chodím méně často, než bych chtěla. V případě, že se sejdou lidi u více stolků, případně objednávka jídla, dost si počkáte. To do jisté míry chápu, i když posílení obsluhy ve vytížených časech by jistě šlo. V pozdějších časech se mi téměř vždy stalo, že paní seděla s přáteli u vínka a na hosty prostě zapomněla. To už nechápu do žádné míry.
CENY
Espresso 39 korun, latté 55 korun, matonka 25 korun 2 deci vína 49 korun; polévka 50 korun, 3 palačinky kolem stovky.
CELKOVÝ DOJEM
Vhodná na kratší schůzku, při delším posezení budou průtahy otravovat a zadek tlačit. Kavárna navíc často pořádá tématické večery, přednášky a koncerty, takže se dopředu podívejte, jestli se do ní vůbec dostanete.
WEB: www.cafeidoskop.cz

 

Na skok, Senovážné náměstí 20, Praha 1
PROSTŘEDÍ
Malá nekuřácká kavárna v pastelových barvách, v teplém počasí má několik kuřáckých stolků v klidném dvoře. Místa jsou vcelku nevyrovnaná, dojem tedy záleží na tom, kde sedíte. Některá místa jsou VELMI pohodlná (křesílka, gauče), některá jsou skoro za trest (židle namačkané kolem malého stolku, do kterého vrážíte koleny).
NABÍDKA
Kromě kávy a dezertíků i nějaké tousty na největší hlad, vínko, koktejly.
Latté má šlehanou pěnu, tousty jsou horké a nejvýraznějším plusem je používání domácí šlehačky, takže taková ledová káva je extra lahoda.
OBSLUHA
Příjemná a ochotná, ale zoufale nestíhající, především mezi pátou a sedmou.
CENY
Velmi lidové – espresso 29 korun, latté 39 korun, rajec 19 korun, 2 deci vína 34 korun; ledová káva 45 korun, 2 tousty 39 korun.
CELKOVÝ DOJEM
Když chcete déle posedět a nevadí vám, že si počkáte. Doporučuji rezervaci.
WEB: www.na-skok.cz

 

Phénix, Smetanovo nábřeží 22, Praha 1
PROSTŘEDÍ
Nekuřácká kavárna v lepším stylu, zaměřená více na turisty a obchodní schůzky než běžnou klientelu.
NABÍDKA
Jde o kavárnu, restauraci a bar, takže velmi široká.
Káva i dezerty vynikající. Ke kávě navíc dostanete domácí máslovou sušenku :)
OBSLUHA
Profesionální, chladná.
CENY
Nadstandardní – espreso 64 Kč, latté 75 korun, matonka 59 korun, 2 deci vína 120 korun.
CELKOVÝ DOJEM
Dost nóbl a neosobní, na častější návštěvy drahá.
WEB: www.phenix-cafe.cz

Komentáře: Kavárnový trojboj

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek