Jogurtový koláč s drobenkou
Velmi snadný koláč, do kterého můžete dle sezóny obměňovat ovoce (na fotce se švestkami).
Uvedené míry jsou na formu o průměru 23 cm.
250 g bílého jogurtu (cca 2 malé kelímky)
1 vejce
½ vanilkového cukru
½ prášku do pečiva
40 g cukru krystal
100 g polohrubé mouky
na drobenku:
50 g změklého másla
60 g cukru krystal
90 g polohrubé mouky
Smíchejte mouku s práškem do pečiva a oběma cukry. Přidejte vejce a jogurt a zamíchejte na tekuté těsto.
Vlijte do vymazané a vysypané formy.
Posypte ovocem.
Ingredience na drobenku dejte do jedné mísy a prsty zpracujte drobenku. Posypte jí koláč.
Pečte na 180 stupňů 25-30 minut.