Dýňové lasagne
Dýně má velmi široké použití a v lasagních si ji užijete. Ingredience vyjdou na 4 porce.
400-500 g dýně, oloupané
9-12 plátků lasagní (podle velikosti zapékací misky)*
1 kelímek ricotty (případně čerstvého sýra typu lučina)
1 kelímek zakysané smetany
50 g parmazánu
lžička šalvěje
sůl, pepř, olej
* Sušené lasagne si 3 minuty předvařte.
Dýni nakrájejte na měsíčky a dejte na 20-30 minut péct na 220 stupňů.
Ricottu, smetanu, polovinu parmazánu a šalvěj smíchejte v misce, osolte a opepřete.
Zapékací misku vymažte trochou oleje. Dno vyložte lasagnemi, poklaďte dýní a potřete smetanovou směsí. Stejně udělejte ještě nejméně jednu další vrstvu. Zakončete lasagnemi, které posypte zbylým parmazánem.
Dejte na 15-20 minut zapéct.