Dýňové kari

23.07.2011 18:24

Extrémně jednoduchý recept na bezmasé jídlo, které pohladí jemností dýně i šlehne pálivým kari. A je báječně syté.

půl kila dýně, což je asi půlka dýně, která vám přijde malá, ale ve skutečnosti je z ní dost jídel :)
400 ml kokosového mléka (= 1 konzerva)
2 lžičky červené kari pasty
olivový olej

Dýni rozpulte, vydlabejte dužinu a semínka a oloupejte slupku. Nakrájejte na kousky velikosti sousta.

Ve větší pánvi (např. woku) na rozehřejte olej a na něm nechte asi 2 minuty rozvonět kari pastu. Přidejte kousky dýně zlehka osmažte.

Zalijte kokosovým mlékem a 200 ml vody. Nechte vařit, než dýně změkne a omáčka zhoustne (asi 20-25 minut).
Podávejte s jasmínovou rýží.

Do směsi kromě dýně můžete přidat i jinou zeleninu, např. papriku, brokolici nebo květák.