Drožďová polévka s vločkami

23.03.2013 18:21

Klasika, na kterou vždycky máme doma ingredience, takže se vaří, když je největší hlad :)

1/2 kostky čerstvého droždí
1 lžíce másla
1 mrkev, nakrájená na tenká kolečka
1 petržel, nakrájená na tenká kolečka
kousek celeru, nakrájený na kostičky
2 hrsti ovesných vloček
sůl
další "nepovinná" zelenina - hrst hrášku (může být i mražený), kousek pórku nakrájený na kolečka

V rychlovarné konvici si uvaříme cca 1 a 1/2 litru vody.

V hrnci rozpustíme máslo a necháme na něm rozvodnit droždí. Zalijeme horkou vodou, osolíme, přidáme zeleninu a vločky (pokud dáváte i hrášek, stačí přidat o 5 minut později). Vaříme, dokud není zelenina a vločky měkké (cca 10-15 minut).

Podle chuti dosolíme.